Kirjasto

Kirjoja Omniassa

Kansainvälinen toimisto

illustrated_japan tokiopassi vuosijapanissa

Omnian Globaalit verkostot / kansainvälinen toimisto voi lainata sinulle Japania käsittelevää kirjallisuutta. HANAKO-hankkeen koordinaattori Sirje Hassisella on mm. seuraavat kirjat:

Illustrated Conversation Book JAPAN
Tämä fraasisanakirja sisältää Kiriko Kubon and Nachie Enomoton värillisiä sarajakuvapiirroksia. Kirjan jokainen kappale alkaa aiheeseen liittyvällä sarjakuvalla ja jatkuu aihetta syventävillä minikappaleilla. Jokainen sana on esitetty englanniksi, katakanaksi, hiraganaksi ja kanjiksi kirjoitettuna. Kirjan aiheita ovat:

  • Getting Started
  • Getting Out
  • Getting A Bite
  • Getting Things
  • Getting Some Fun
  • Getting Understood
  • Getting Proficient

Tokio-Passi
Tokio-Passi on opas Japanin kulttuuriin ja matkailuun. Se esittelee Japanin maantiedettä, kansaa, kulttuuria, ruokaa, yöelämää, uskontoa ja muuta hyödyllistä. Lisäksi siinä on käytännön ohjeita Tokion, Jokohaman, Osakan, Kioton, Nagoyan, Izu saarten ja muiden kohteiden vierailuille.

Vuosi Japanissa
Tämä kirja on kirjoitettu kaikille niille, jotka haaveilevat elämästä Japanissa tai suunnittelevat oleskelevansa siellä pidempään. Se toimii oppaana mm. opiskelija- tai asiantuntijavaihtoon valmistautuville. Kirja käsittelee mm. asunnon vuokraamista, eri matkustustapoja, ruokailutapoja sekä kanji-merkeillä selviämistä. Ohjeiden lisäksi siinä on Japanissa työskennelleiden ja opiskelleiden kokemuksia.

Kirjasto

japanesegarden japanilainen cooking sushi tofu

Omnian kirjastosta on saatavilla mm. seuraavat teokset:

Japanese Gardens: Right Angle and Natural Form
Tämä kirja kuvaa japanilaisen puutarhan historian. Jokaiselle aikakaudelle on oma kappale. Kirja on kuvitettu kauniilla väri- ja mustavalkokuvilla. Historian eri aikakaudet dokumentoivat ihmisen vaihtuvan suhtautumisen luontoon. Muuttuvat muodot heijastavat yhteiskunnallista ja taloudellista kehitystä sekä uskonnollisia ja filosifisia trendejä, jotka muovaavat arkkitehtuurin henkeä. Samalla kun kirjan tekijä erittelee piirteet, joka erottavat puutarha-arkkitehtuurin viisi pääkautta hän myös osoittaa kaikille kausille yhteisen aiheen, pyrkimyksen yhdistää kauneus luonnon luomana ja kauneus ihmisen viimeistelemänä.

Japanilainen puutarha suomalaisittain
Anne Paalon kirjoittamassa ja Jari Jetsosen kuvittamassa kirjassa lukija perehdytetään japanilaisen puutarhan filosofiaan ja historiaan, siinä esitellään puutarhan eri elementit ja annetaan käytännön neuvoja puutarhan rakentamiseen sekä esitellään muutamia edustavia kotimaisia sovelluksia.

Healthy Japanese Cooking
Yksinkertaisia mutta elegantteja japanilaisia reseptejä, jotka ovat pääsääntöiseti vegaanisia. Lihaa tai meijerituotteita ei käytetä yhdessäkään reseptissä. Ohjeet ovat selkeät ja niissä annetaan neuvoja myös myös eksoottisten ainesten hankintaan sekä sopivien korvikkeiden käyttö, ellei aineksia löydy. Kaikki annokset on kauniisti kuvattu.

The Book of Sushi
Tämä kirja on hieno esittely sushin valmistukseen. Valmistusmenetelmien lisäksi se sisältää valtavasti tietoa sushista yleensä. Aiheet kattavat mm. sushin historian, sushiin tarvittavien kalojen käsittelyn, sushin syömisen etiketin ja paljon muuta.

Tofu & soybean cooking : the Japanese healthy way
Kirjan kaikki reseptit on esitetty myös kuvina valmiista annoksista, kaikki kauniisti katettuina. Moniin resepteihin on liitetty myös kuvia annoksen valmistusvaiheista. Osa on klassisia japanilaisia annoksia, osa täysin omaperäisiä.