Verkoston kuvaus

HANAKO, Suomi – Japani -verkosto aloitti toimintansa vuonna 2010. Verkosto on siitä lähtien kasvanut, mukana on kymmenen ammatillisen koulutuksen järjestää ja 4 työelämäpartneria ympäri Suomea. Suomi – Japani yhteistyöhanke toteutetaan opiskelijalähtöisesti ja työelämälähtöisesti, monialaisesti ammatillisten oppilaitosten ja työelämän yhteishankkeena. Hankkeen tavoitteena ovat:

  • toimivan suomalais-japanilaisen yhteistyöverkoston aikaansaaminen
  • verkostotoiminnan mallintaminen, laadun kehittäminen, oppilaitosten ja työssäoppimispaikkojen välinen yhteistyö
  • uusien innovaatioiden hakeminen sekä opetuksen että työelämän kehittämiseen, opetusmateriaalin työstäminen uusilla aloilla
  • suomalaisen ja japanilaisen koulutusjärjestelmän, ammatillisen koulutuksen ja työssäoppimisen sekä kulttuurin tunnetuksi tekeminen Japanissa ja Suomessa (HANAKO-seminaarit Suomessa)
  • oppilaitosten kansainvälisen toiminnan ja liikkuvuustoimintojen kehittäminen
  • liikkuvuustoimintojen laadun kehittäminen: valmentaminen Japanissa tapahtuviin työssäoppimis- ja työelämäjaksoihin, työssäoppimisen ohjauksen ja arvioinnin kehittäminen, työssäoppimisasiakirjojen laatiminen
  • yksilölliset opintopolut ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille (työssäoppimispaikkojen ja oppilaitosyhteyksien avulla)
  • opettajien ja asiantuntijoiden työelämäjakson suorittaminen Japanissa

Hankkeessa toimivat seuraavat alakohtaiset työryhmät: ohjausryhmä, valmennus-, hyvinvointi- (ml täydennyskoulutus), av, media- ja pelialan; kokkiala ja kulttuurialojen työryhmä.

Hankkeella on uudet www-sivut www.hanako-network.com (kaikkien Opetushallituksen rahoittamien ammatillisen koulutuksen Aasia-verkostojen tietoa vuosilta 2011 – 2012 löytyy vanhalta sivustolta www.aasiaverkostot.net).

www.facebook.com/HanakoMediaCluster

HANAKO-verkoston kehittämä kuvasanakirja http://hanako-jisho.net/

Yhteystiedot:

Sirje Hassinen, HANAKO-verkoston koordinaattori
sirje.hassinen@omnia.fi
+358 50 594 3865
Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Mukana Hanakossa

Hankkeeseen osallistuvat kumppanit

Koordinaattori
Sirje Hassinen | sirje.hassinen@omnia.fi
Espoon seudun
koulutuskuntayhtymä Omnia
InnoOmnia, PL 77710
02070 Espoon kaupunki

Viimeisimmät tekstit

© Hanako Suomi-Japani Network